כשאתה ברומא, זה לא רק על המראות. העיר ותרבות האוכל שלה הם מה שהופך את המקום הזה לאוצר כזה. אחד המקומות הטובים ביותר למצוא מאפים טעימים ברומא הוא בשוק.
המאפים ברומא דומים לאף אחד והם מגיעים עם מגוון טעמים שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר בעולם. יש שפע של קונדיטוריות בעיר הזאת ויהיה קשה לבחור מה לאכול קודם!
מאפים ברומא הם דבר חובה והעיר מלאה בהם. הדרך הטובה ביותר לגלות אילו מהם שווים את הזמן שלך היא לבקש המלצות מהמקומיים.
הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום ברומא היא עם מאפה. בין אם תרצו להתפנק עם קרואסון, קנולי או עוגת שוקולד טעימה, תמצאו אחת שתתאים לטעמכם בכל שעה ביום.
רומא ידועה במאפים ובקונדיטוריות שלה ואין זה פלא למה!
מאפים ברומא הם פריט חובה לכל המבקרים בעיר הנצח. הם מגיעים בכל הצורות והגדלים, עם מגוון רחב של טעמים ותוספות.
במאמר זה, אנו נחקור כמה מהמקומות הטובים ביותר למצוא את המאפים האהובים עליך ברומא.
ארוחת הבוקר האיטלקית מסתכמת בקפה ומאפה
אז אחרי שבחרנו את הקפה האהוב עלינו ואת רמת החוזקה שלו, הינה לכם כמה ממאפי הבוקר שמאפיינים את הקונדיטוריה המקומית
Veneziana –
מאפה בריוש המכיל 60 – 70 אחוז חמאה לקילו בצק – 1
כמות החמאה גורמת לבצק להיות נימוח, עשיר ובעיקר טעים
את המאפה ממלאים בקרם ווניל או שוקולד או ריבה ואפילו עם פירות מיובשים מאפה שמבחוץ נראה תמים לחלוטין אך בפנים מחכה לכם הפתעה מתוקה
Cornetto –
ברומא לא קוראים לזה קוראסון אלה קורנטו. מהמילה קרניים. בגלל הצורה שלו
הקורנטו מכיל כ 250 גרם חמאה על כל קילו בצק, יותר סוכר בשביל המתיקות וחיי המדף וחלמונים בשביל הצבע הצהוב שלו
את הקורנטו תוכלו למצא בגרסא הקלאסית והריקה. תוכלו לבקש אותו עם נוטלה או קרם פיסטוק או מרמלדה וגם קרם ווניל. את הקורנטו ניתן גם למצא מקמח מלא
Fagottino al cioccolato –
כיס מבצק שמרים המכיל בתוכו אצבעות שוקולד מריר
בצק עשיר בחמאה ממש כמו הקורנטו
Bomboloni /ciambella –
חלקכם בטח יקרא לזה דונאטס. אבל זה רחוק מלהיות מאפה אמריקאי תפל ומלא שומן עם גלייז זרחני מעל
הצ'יאמבלה עשויה מבצק בריוש עם חור באמצע מטוגן ומגולגל בסוכר
Bombolone –
כשמם הם פצצות!! דמיינו לכם שחנוכה הוא כל השנה. וסופגניות נמצאות תמיד על המדף
הבומבולונה היא סופגנייה מבצק בריוש במילוי של נוטלה או קרם ווניל או ריבת פירות. איך שלא תסתכלו עליה היא מושחתת ביותר
Sfogliatella –
כל כך הרבה כבר נכתב על ידי, על המלכה הבלתי מעורערת של נאפולי שהגיעה אלינו ומככבת לה ללא הפסקה
מאפה עלים עשיר בחמאה או סטרוטו ( שומן חזיר) שלוקח יום וחצי להכין אותו. הבצק במילוי קרם ריקוטה , סולת פירות הדר מסוכרים וקורט קינמון .
Maritozzo –
עוד כוכב מהמטבח הרומאי שאפילו חוגג פעם בשנה את יום המריטוצו הלאומי
לחמניית בריוש אוורירית וסופר טעימה סוכר וממולאת בקצפת אוורירית ולא מתוקה
רשימת המאפים מאת מיכל מילרד מדריכת הסיורים הקולינריים ברומא